Telefoonnummer:
0570 - 54 11 15
Telefoonnummer: 0570 - 54 11 15

Praktijkondersteuning

 

Eva Timmerman en Jacqueline Duteweert werken in de praktijk als praktijkondersteuner. Hun spreekuren staan open voor patiënten van alle Bathmense huisartsenpraktijken.

Zij houden spreekuur op verwijzing van de huisarts voor mensen met chronische aandoeningen:

 • Diabetes (suikerziekte)

 • Astma en COPD (chronisch-obstructieve longziekten)

 • Ouderenzorg

 • Hart- en vaatziekten

  Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van sterfte in Nederland. Het doel van het zorgprogramma cardiovasculair risicomanagement (CVRM) is het opsporen van de risico’s voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Bekend zijn natuurlijk hoge bloeddruk en cholesterol, maar ook goede voeding en een gezonde leefstijl (mét beweging en zónder sigaretten) verkleinen het risico op het krijgen van een hartinfarct of beroerte.

  De praktijkondersteuner, doktersassistente en de huisarts kijken samen met u hoe hoog uw risico is. Voor mensen bij wie er reeds hart- en vaatziekten zijn opgetreden wordt gekeken hoe verergering voorkomen kan worden. De behandeling bestaat uit adviezen voor een gezonde leefstijl en zo nodig ook medicijnen om bloeddruk en/of cholesterol te verlagen. De praktijkondersteuner en de huisarts spreken in overleg met u af hoe vaak per jaar u voor controle komt en of er bloedonderzoek nodig is.

 • Stoppen met roken

  Ook kunt u bij de praktijkondersteuners terecht voor begeleiding bij stoppen met roken. Daarvoor staan vele hulpmiddelen ter beschikking die het succespercentage daadwerkelijk verhogen:

            -   Nicotinevervangers (pleisters en kauwgom)

            -   Middelen tegen verslaving en afhankelijkheid

            -   Rookstop-plan

            -   Docmentatiemateriaal

 

 

Contact

Spoednummer 0570-541115 toets 1
 

Huisartsenpraktijk Apenhuizen

Looweg 33 D
7437 RP Bathmen
Telefoon:
0570-541115
Receptenlijn:
0570-541115 toets 2
Fax:
0570-543626
Routebeschrijving >

over de praktijk